Què és Pelle Maha?



Pelle Maha -la Casa Gran, en llengua basaa, de sud Camerun- és una proposta de tradicionals africans feta a tradicionals d’arreu del món.

Pelle Maha és un espai de reflexió des de diferents tradicions religioses del món que miren amb ulls crítics els temps en els quals ens ha tocat viure. Voldríem que Pelle Maha es convertís en una mena de modesta aliança de l’Esperit, que agrupi a persones de distintes tradicions que sentin la necessitat d’expressar el seu punt de vista sobre la Realitat des de l’experiència tradicional o religiosa. Pelle Maha és una iniciativa que va sorgir a les planures equatorials de Camerun, on un sacerdot de la tradició Mbog (el sistema de pensament tradicional dels basaa del sud de Camerun), Mbombog Badjang, va fer-li arribar al Ferran Iniesta i a l’Agustí Nicolau, a Barcelona.

Ara mateix (primavera de l’any 2019) Pelle Maha està format per tres petits fòrums reflexius: Douala, Barcelona i Montreal, que en sí no són ni una associació ni un projecte, és una xarxa agermanada amb la missió de redreçar la nau humana.

Les eines de Pelle Maha són senzilles: les nostres tradicions espirituals -arrelades,vives- i el coratge de dir la veritat, obrint horitzons a l’esperança.

Sense estridències, en petits fòrums interconnectats entre gent d’Esperit, Pelle Maha vol posar en comú la saviesa de les tradicions i dels pobles.

Estem convençuts que, amb altres noms i formes, la mateixa tasca es fa a altres indrets i cultures. Pelle Maha només és una de les finestres de llum.

Saludem aquí a tots els nuclis que ja fan aquesta feina, confiats en què la Providència ajudarà a deixar en herència la saviesa metafísica de sempre



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *