Contacte

consellderedaccio@pellemaha.com


Vols publicar?

NORMES PER ALS TEXTOSDE PELLE MAHA

Textos breus i contundents. Ens agraden els escrits centrats en un sol tema i evitant detallismes i càrrega erudita (sense notes) perquè volem que qualsevol persona interessada pugui apropar-se a Pelle Maha, i per tant, a cóm veiem els tradicionals el món i les seves perspectives. Recordem que fem una revista, no un llibre.

Extensió dels articles. Al vell estil, un màxim de 3 pàgines amb uns 45-50 rengles per pàgina, que utilitzant lletra 12 (Times New Roman) que equival a uns 12000-14000 caracters amb espais inclosos. La pàgina 4 només hauria de ser per algun paràgraf inevitable i unes poques referències bibliogràfiques, entre 4 i 7 i no més. Insistim, això no és una revista universitària, si volem servir la idea de canvi de perspectiva.

Títols i subtítols. El títol de l’article centrat, en majúscules, en negreta i en lletra 22, i el seu desitjable subtítol (que permet al potencial lector saber per on anirà l’escrit) també centrat, en minúscules i lletra 18 negreta. Com es faci l’encapçalament és menys rellevant, perquè l’equip editor ho pot homogeneitzar sense dificultats, però busquem que el títol impacti, per contingut i per forma, i que el subtítol sigui aclaridor.

Els subtítols interns -dos o tres en general- en lletra normal 12, però en negreta i posats al marge esquerra de la pàgina. Alguns no tenen costum de fer-ho, però pensem que afavoreix la comprensió i la memòria lectora, evitant textos que semblin poc articulats.

Bibliografia i imatges. Volem evitar articles farcits de referències erudites: quan volem citar un autor rellevant sobre el tema que estem escrivint el citem -si cal també l’obra- en ple text. Al final de l’escrit poseu referències bibliogràfiques, entre 3-4 i 6-7, incloent-hi, si es vol,alguna WEB rellevant (millor evitar articles), recursos multimèdia (vídeos, audios, potcast, etc..).

Mínim una imatge, si pot ser, de propietat de l’autor del text. Les imatges han de ser nítides (d’alta ressolució) i en format JPG.

Aportacions, no polèmiques. A vegades, el cos ens demana guerra (contra autors mediàtics, p.e.), però millor no irritar-nos, perquè amb el que escrivim volem afavorir la reflexió i enriquir els raonaments dels tradicionals aquí i arreu del món. No importa que un article sigui imperfecte -tots ho són- perquè si en ulteriors nºs algú vol enfocar el mateix tema des d’un altre angle o sensibilitat, això es farà sense contraposicions: nosaltres no volem ser dualistes ni inquisitorials, senzillament ens complementem i anem millorant la nostra comprensió i capacitat de proposta. Si algú s’inflama massa -cosa comprensible- li suggerirem matisar.

Textos en llibertat. Aquest no és un espai de barricada política -en la qual molts autors estan justament- sinó obert, reflexiu, metapolític i -quan es pugui- metafísic. La majoria de nosaltres ens situem a l’esquerra ideològica i en ocasions a les ales més extremes (ara se’n diu púdicament ‘radicals’), però justament per això rebrem amb respecte algun text, potser sobre ecologia o patriarcat, per gent tradicional i honesta (crec que això no cal, doncs també ens poden venir textos de l’altra banda : ideologia de gènere, etc..) que no se situen en el nostre pensar quotidià. Si som incapaços d’enraonar, de fer convergir raons a la recerca de la Raó (escoltar, llegir, pensar i refer), aquesta eina que estem fabricant no mereixerà perdurar.

El consell editor. Pren la decisió final de que es publica i que no. El consell editor, no ha estat escollit democràticament, sinó seleccionat sobre la marxa, amb la jerarquia que dóna sempre la realitat.

Tens una proposta de text? El pots enviar al Consell Editor:

conselleditor@pellemaha.com
o
joangimenoprats@gmail.com