Pelle Maha. La casa de tothom

Pelle Maha -la Casa Gran, en llengua basaa, de sud Camerun- és una proposta de tradicionals africans feta a tradicionals d’arreu del món.
Com cantava en Sisa -un músic català- aquesta casa ha de ser prou gran i lluminosa per rebre, en plena nit, a tot el món en aquest temps fosc.
Els egipcis antics ja anomenaven Per Aa al faró: la casa de Déu, del rei, de tots. I per això aquesta casa havia de ser sàvia, justa, acollidora i durable.
Ara, per tot arreu, Déu s’ha esvaït, el rei és injust i el poble viu desorientat. No tornarem al paradís, però volem fer arca nova enmig del nou diluvi.
Els petits fòrums reflexius de Pelle Maha -Douala, Barcelona, Montreal- no són una associació: s’agermanen amb la missió de redreçar la nau humana.
Les eines de Pelle Maha són senzilles: les nostres tradicions espirituals -arrelades, vives- i el coratge de dir la veritat, obrint horitzons a l’esperança.
Sense estridències, en petits fòrums interconnectats entre gent d’Esperit, Pelle Maha vol posar en comú la saviesa de les tradicions i dels pobles.
Estem convençuts que, amb altres noms i formes, la mateixa tasca es fa a altres indrets i cultures. Pelle Maha només és una de les finestres de llum.
Saludem aquí a tots els nuclis que ja fan aquesta feina, confiats en què la Providència ajudarà a deixar en herència la saviesa metafísica de sempre.

PELLE MAHA – Catalunya

Gener de 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *